- Coronapandemin - hur ska man tänka på arbetsplatsen
- Våra ämnesområden
-
Våra projekt
- BlueHealth
- Coronavirus ur ett folkhälsoperspektiv; riskfaktorer för Covid-19, immunitet och långsiktiga hälsoeffekter
- Hållbart arbete i EU:s forskningsprogram
- Hälsa och framtid - offentlig sektor
- Hälsa och framtid - privata företag
- Hälsosamma grönskap och covid-19
- Hälsosamma omgivningsmiljöer
- MiiNA (PART i praktiken)
- Projektarkiv
- Skyddsåtgärder mot Coronaviruset – gruppintervjuer i Järva
- Sotpartiklar - exponering och hälsorisker
- Trångboddhet - påverkan på bostäder av betydelse för boendes hälsa och säkerhet
- Instrumentuthyrning
- Nyhetsbrev
- Remissvar
- Allergikonsulenter och barnsjuksköterskor
- Bamse-projektet
- Hälsosam yrkesdebut
- Elevhälsoportalen
- Jobba frisk
- Tack
- Vår verksamhet
- Våra projekt
- Projektarkiv
- Befintlig sida: Hälsomässigt hållbara hus - 3H
Hälsomässigt hållbara hus - 3H
Projektets huvudsyfte är att genom ökad kunskap förebygga ohälsa relaterad till inomhusmiljön. 3H-projektet är en uppföljning av en tidigare kartläggning av innemiljö och hälsa i Stockholms flerbostadshus, som genomfördes i projektet ”Hus och hälsa” i början på 1990-talet.
Under 2005 skickades en enkät ut till cirka 10 000 boende i 500 flerbostadshus i Stockholms stad. Kartläggningen resulterade i svar från 7640 boende i 481 slumpmässigt utvalda flerbostadshus.
Enkätsvaren kompletterades med tekniska data för fastigheterna genom en fastighetsägarenkät och med data från statistiska centralbyrån om socioekonomiska bakgrundsfaktorer. Uppgifterna avidentifierades så att enskilda personer eller fastigheter inte kan urskiljas.
Frågorna handlade om allmänna hälsobesvär som trötthet och huvudvärk, hosta, irritation i ögon, näsa eller hals, samt torr eller rodnande hud i ansiktet.
Samarbetspartners
Ett samarbetsprojekt mellan Miljöförvaltningen i Stockholms stad, Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper, Arbets- och miljömedicin, Karolinska institutet, Institutionen för folkhälsovetenskap samt White arkitekter.
Finansiärer
Projektet är i huvudsak finansierats av Stockholms miljömiljard och FORMAS. Stockholms läns landsting har vidare inom ramen för tio miljöåtgärder bidragit till att ett utökat mätprogram har kunnat utföras i samarbete med Stockholms universitet (Institutionen för analytisk kemi, IAK, samt Institutionen för tillämpad miljövetenskap, ITM) i 3H-projektets fältstudie.